AGN PERGIAT USAHA PENGANTARABANGSAAN BERSAMA UNIVERSITAS NEGERI SURABAYA

unesa meeting

Unit Media AGN: Terus-menerus mencari ruang dan peluang untuk kerjasama antarabangsa, Akademi Golf Nasional UUM (AGN) melangkah maju dengan diskusi kerjasama bersama Universitas Negeri Surabaya (UNESA).

Rentetan dari perbincangan sebelah pagi bersama Universitas Jember (UNEJ), AGN terus mengembleng usaha untuk usahasama antarabangsa bersama UNESA di sebelah petang juga dengan menggunakan aplikasi Zoom Meeting.

Dr. Setiyo Hartoto, Dekan Fakultas Ilmu Olahraga UNESA menyatakan kebersediaan pihaknya untuk menjalin hubungan kerjasama strategik bersama UUM melalui AGN terutamanya dalam bidang pengurusan sukan. Mengambil peluang ini, Prof. Madya Dr. Mohd Sobri Don, Pengarah AGN menjemput UNESA untuk mengadakan lawatan sebaik saja situasi mengizinkan dengan pandemik Covid-19 dalam keadaan terkawal.

Sesi perbincangan dihadiri oleh Prof. Madya Dr. Zaheruddin Othman, Timbalan Pengarah (Pentadbiran & Pembangunan) AGN; dan Encik Nik Kamarul Anuar, Pegawai Tadbir AGN.

Hadir dari pihak UNESA adalah Pak Donny Ardy Kusuma, Kepala Pusat Studi ASEAN; Dr. Dwi Cahyo Kartiko, Wakil Dekan Bidang Akademik; Drs. Arif Buqini, Wakil Dekan Bidang Umum dan Keuangan, Pak Abdul Hafidz, Wakil Dekan Bidang Kemahasiswaan dan Alumni; Dr. Irmantara Subagio, Ketua Jurusan Pendidikan Kepelatihan Olahraga; Ibu Faridha Nurhayati, Sekretaris Jurusan Pendidikan Olahraga; Dr. Abdul Aziz Hakim, Kepala Laboratorium Pendidikan Kesehatan dan Rekreasi; dan Pak Awang Firmansyah, Sekretaris Pusat Studi ASEAN.

Sekian.